Maak van goedkoop kopen een gewoonte!

Wat betekenen de sterren op het vriesvak?

De sterren op het vriesvak

Of het nu gaat om een vrijstaande diepvriezer of een diepvriesvak in een koel-vriescombinatie, telkens zal het diepvriesgedeelte met een aantal sterren worden beoordeeld. Het aantal sterrren heeft niets met de kwaliteit van het toestel te maken, maar met de bewaartmperatuur in de diepvriezer en of deze al dan niet in staat is om verse levensmiddelen in te vriezen.

Zonder ster

Het gaat hier om een in een koelkast geïntegreerd vriesvakje waarbin de temperatuur iets onder het nulpunt ligt. Veelal is dit een vriesvakje met beperkte ruimte waarin enkel ijsblokjes kunnen worden aangemaakt. Ingevroren levensmiddelen kunnen hierin niet verder bewaard worden en verse levensmiddelen kunnen hoegenaamd niet worden ingevroren.

Koelkasten met een enkele ster hebben een vriesvak waar de temperatuur kan dalen tot -6ºC. Dat gegeven maakt dit type diepvriezer geschikt om ijsblokjes te maken en reeds ingevroren diepvriesproducten maximum twee weken te bewaren. Verse levensmiddelen kunnen hierin niet worden ingevroren. Ook hier gaat het om vriesvakken die in een koelkast zijn geïntegreerd.

Het vriesvak bij deze koelkasten zal afkoelen tot -12ºC, en de reeds ingevroren diepvriesproducten kunnen gedurende een tweetal maanden bewaard worden. Verse levensmiddelen kunnen hierin niet worden ingevroren. Ook hier gaat het om vriesvakken die in een koelkast zijn geïntegreerd.

Koelkasten met drie sterren beschikken over een vriesvak waar de temperatuur zal zakken tot -18ºC. Reeds ingevroren diepvriesproducten kunnen nu reeds tussen de twee en twaalf maanden bewaard worden. Verse levensmiddelen kunnen hierin niet worden ingevroren. Ook hier gaat het om vriesvakken die in een koelkast zijn geïntegreerd.

De diepvriezers of diepvriesvakken die voorzien zijn van vier sterren zijn in staat reeds ingevroren levensmiddelen tot meer dan een jaar te bewaren – afhankelijk van het type levensmiddel – en om verse levensmiddelen in te vriezen. De bewaartemperatuur ligt constant bij -18° C of lager.

Onder het invriezen van verse levensmiddelen verstaat men het de kerntemperatuur van verse voedingswaren binnen de 24 uur naar -18° C brengen. Men zorgt er dan natuurlijk best voor dat de temperatuur van de levensmiddelen net voor het invriezen reeds zo laag mogelijk is – door ze op voorhand bijvoorbeeld op te slagen in te koelkast.
© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap