Maak van goedkoop kopen een gewoonte!

Nieuwe Generatie Droogkasten/Wasmachines

Klanten hebben soms vragen over de lange droogtijd bij de nieuwe generatie warmtepompdroogkasten, want volgens de info op internet droogt de oude droogkast een stuk sneller dan een nieuwe. Dit is niet enkel op te merken bij droogkasten maar ook bij de wasmachines, programma's duren ook veel langer dan bij oude toestellen.

Waarom is dit zo? Alles wat energiezuinig werkt neemt tijd in beslag, je vergelijkt dit best met een auto. Als je van de kust naar Brussel rijdt aan 180km/u dan sta je er veel sneller dan wanneer je aan 120km/u zou rijden maar je verbruik van brandstof aan 180km/u zal aanzienlijk groter zijn.

Zo gaat het ook bij de toestellen, hoe langer het duurt hoe minder energie het je kost. Hoe sneller je toestel werkt hoe meer energie het verbruikt.

Heel belangrijk: Omgevingstemperatuur bij warmtepompdroogkasten:

Maar de lengte van het droogprogramma hangt ook af van de omgevingstemperatuur, in een ijskoude ruimte duurt het veel langer om de was te drogen. De lucht in de ruimte rond het toestel moet voldoende ververst worden om de was grondig te drogen.

© 2020 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59 331625 voor meer info (ma - za) - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - Sitemap