KOOP NU GOEDKOOP, ONMIDDELLIJK BESCHIKBAAR

Hoe installeer ik een wasmachine/was-droog combinatie?

Het aansluiten van een wasmachine gebeurt in 5 stappen. Het is belangrijk de eerste stap goed te controleren vooraleer je overgaat tot het aansluiten zelf:

  1. Verwijder de transportbouten uit het toestel, deze bouten zorgen ervoor dat er geen schade wordt veroorzaakt aan uw toestel tijdens het transport. De exacte plek van deze bouten hangt af van welk type wasmachine. Draai met een steeksleutel alle bouten los en trek de bouten met de plastic afstandbus uit de wasmachine. Plaats het dopje op het gat waar de bout zat en bewaar de bouten op een veilige plek. Zorg er ook voor dat uw toestel waterpas staat op de vloer.
  2. Een nieuwe aanvoerslang zit inbegrepen bij uw aankoop van een wasmachine, deze bevindt zich meestal in de trommel van uw nieuwe toestel. U zult twee verschillende uiteinden opmerken aan deze afvoerslang, het rechte stuk moet op de waterkraan worden aangesloten en het gedraaide stuk dient op de wasmachine te worden aangesloten.
  3. Een afvoerslang hangt reeds aan uw toestel en dient aangesloten te worden op uw afvoernetwerk. Zorg ervoor dat de afvoerpijp minstens 65 cm verticaal langs de muur omhoog loopt, anders riskeer je dat de wasmachine tijdens het draaien leegloopt. Hang de afvoerslang in de verticale afvoerbuis. Aangezien de slang een kleinere diameter heeft dan de afvoerbuis, kan de lucht uit de afvoerbuis weg en is er geen risico op terugkerend afvoerwater.
  4. Een electriciteitskabel hangt ook reeds aangesloten op de achterkant van uw toestel, deze dient aangesloten te worden op een spatwaterdicht stopcontact dat een aarding heeft en dat is aangesloten op een zekering van minstens 16 A.
  5. Laat de lege wasmachine een wasprogramma doorlopen om de trommel en de kuip te reinigen voordat u de wasmachine voor de eerste keer gebruikt; kies een wasprogramma van minstens 60°C.

Hieronder vindt u een doe-het-zelf voorbeeldvideo om gelijk welk een wasmachine aan te sluiten:
© 2024 Elektro Loeters NV - Bel op +32 59/33.16.25 of mail internet@loeters.be - Algemene voorwaarden - Alle prijzen incl. BTW - BE0460.057.637 - A Brackxstraat 6 Oostende - Sitemap