Hoe kiest u de juiste vaatwas?

Hieronder afbeeldingen van verschillende vaatwas inbouw mogelijkheden . Belangrijk: meet de nismaten goed op + plint + hoogte deur

60 cm ( Beperkte hoogte )

De vaatwas wordt op hoogte in een kolomkast geplaatst. Tip: U plaatst best de afvoerbuis in de kast ernaast op hoogte om te voorkomen dat de vaatwas leeg loopt.

81,5cm tot 86,5cm (Standaard) (greeploze keuken: onderkant greeplijst tot vloer meten)

De hoogte van de uitsparing is de afstand van de onderkant van het werkblad tot de vloer, maar greeploze keukens hebben een greeplijst onder het werkblad, zodat de hoogte van de uitsparing de afstand van de onderkant van de greeplijst tot de vloer is. Zie de foto van een standaard keuken en zie de foto van een greeploze keuken.

86cm of meer (Verhoogd werkblad ) (past zelden in greeploze keuken!) (onderkant greeplijst tot vloer meten)

nis hoogte is van onderkant werkblad tot vloer, maar greeploze keukens hebben onder het keukenblad een greeplijst, en aldus is de nis hoogte van onderkant greeplijst tot vloer. Zie afbeelding hiernaast van een greeploze keuken. Opgelet de deur komt zelfs hoger dan de vaatwas die onder de greeplijst zit.

Kolomkast

Uw vaatwas zit in een kolomkast en is ongeveer 56,5 cm breed. De kastdeur is iets breder, bijna 60 cm breed. (Tip: U plaatst best de afvoerbuis in de kast ernaast op hoogte om te voorkomen dat de vaatwas leeg loopt. Opgelet als u de kastdeur openklapt dat deze niet hapert aan de kast onder.)