Type afzuiging

Enkel luchtafvoersysteem

De dampkap is aangesloten op een buis die de lucht naar buiten afvoert. Dit soort afvoer vereist een dampkap met een motor, die al dan niet verplaatsbaar kan zijn. Het grote voordeel bij dit systeem is dat de dampkap een stuk krachtiger is qua afvoer in vergelijking met de andere types.

Enkel recirculatiesysteem (koolstoffilter/plasmafilter)

Dit soort dampkap is geschikt als u geen afvoersysteem hebt of er geen wil plaatsen. De afgevoerde lucht wordt dan gefilterd via een koolstoffilter of plasmafilter en terug uw keuken in geblazen. Het grote voordeel hierbij is dat u geen afvoer naar buiten hebt en dit dus mogelijk is voor elk type woning. Zorg er wel steeds voor dat u de gepaste koolstoffilters/plasmafilter heeft voor uw dampkap zodat de lucht altijd goed gefilterd is.

Enkel centraal afzuigsysteem

Woont u in een appartement of een woning waar er al een centraal afzuigsysteem bestaat, dan is een dampkap zonder motor de ideale keuze voor u. De afvoer werkt via een klep die verbonden is met het centrale afvoersysteem om de lucht af te voeren.

Luchtafvoersysteem OF recirculatiesysteem (koolstoffilter/plasmafilter)

De meerderheid van de beschikbare dampkappen zijn zowel voor afvoer naar buiten als voor recirculatie geschikt. Standaard zijn deze dampkappen geschikt voor afvoer naar buiten, maar kan u via een koolstoffilter of plasmafilter deze dampkap omvormen tot een recirculatiedampkap. Tenzij anders vermeld, moet de koolstoffilter of plasmafilter bijbesteld worden bij de dampkap