Nishoogte + plinthoogte in combinatie met de deurhoogte bepaalt uw keuze vaatwas:

Hedendaagse keukens hebben dikwijls een lagere plinthoogte in combinatie met een hogere onderkast. Daarom zijn er nu vaatwassers met schuif- of varioscharnieren om de kastdeur volledig te kunnen openen bij een lagere sokkelhoogte. Bij het openen van de kastdeur duwt deze dan niet tegen tegen de plint. Soms moet je de vaatwas laag houden en pootjes niet uitdraaien om een deur te kunnen opplaatsen van 80 cm hoog zoals bij Ikea . Zie tekening hiernaast , de deur steekt dan aan bovenkant uit. De vaatwas moet je dan met een extra plankje of L-ijzertjes vastzetten.

10 tot 16 cm plinthoogte = meest voorkomend

behalve de sokkel ook rekening houden met de deurhoogte en de nishoogte. gewone kasten ; nishoogte onderkant tablet tot vloer greeploze kasten ; nishoogte onder de greeplijst tot vloer

5 tot 22 cm plinthoogte (IKEA nog nishoogte nazien)

Metod IKEA en ander keukens met lage sokkels : Om te voorkomen dat tijdens het openen van de vaatwas de deur tegen de plint onderaan botst , volgende oplossingen " VarioScharnier of schuifscharnier " Het scharnier tilt het keukenfront iets op bij het openen van de vaatwasser. Soms moet je de vaatwas laag houden en pootjes niet uitdraaien om een deur te kunnen op plaatsen van 80 cm hoog zoals bij Ikea . Zie tekening bovenaan , de deur steekt dan aan bovenkant uit. De vaatwas moet je dan met een extra plankje of L-ijzertjes vastzetten. Heeft u een IKEA keuken dan moet u goed opletten wanneer deze is aangekocht. Is dit voor juni 2014 dan heeft u een Ikea Faktum keuken, erna is dit een IKEA Metod keuken. Bij een IKEA Faktum keuken heeft u een frontpaneel van 70 cm hoog, bij een IKEA Metod keuken een frontpaneel van 80 cm. Controleer dus goed op de technische tekening of de mogelijke deurhoogte van uw vaatwas voldoende hoog is om uw frontpaneel op te monteren.