Het reinigen van uw Oven

Het reinigen van uw oven kan op verschillende manieren: Pyrolyse, Hydrolyse en Katalyse reiniging. Hieronder meer uitleg over de verschillende reinigingsfuncties:

Katalytische reiniging

Een oven met katalytische reiniging heeft ruwe, poreuze binnewanden die de bakvetten opnemen en vernietigen bij temperaturen boven de 200°C. Dit kan tijdens het klaarmaken van gerechten alsook achteraf de oven een 10 -15 minuten te laten werken op maximumtemperatuur. Na het vernietigen van de bakvetten dient u wel de reiniging nog af te ronden met een spons en een ontvettend afwasmiddel om de restanten weg te vegen. (Suikers worden wel niet tot as herleid). De katalysewanden dienen ongeveer elke 5 jaar vervangen te worden.

Pyrolytische reiniging

Een oven met pyrolytische reiniging herleidt alle vuil tot as door de temperatuur van de oven te laten stijgen tot 500°C. Pyrolytische reiniging is het grondigst, aangezien naast vetten ook suikers tot as herleidt worden. Na het pyrolytische programma dient u enkel nog met een vochtig doekje de gevormde aslaag te verwijderen en uw oven zal er terug zo goed als nieuw uitzien. Ondanks de hoge temperaturen is dit proces ook veilig. Door middel van een koude deur zal het glas nooit een hogere temperatuur dan 60°C bereiken tijdens het pyrolyseproces. Een koelsysteem en extra isolatie zorgen er voor dat uw keukenmeubelen ook geen schade oplopen.

Hydrolytische reiniging

Een oven met hydrolytische reiniging wordt gereinigd via een stoombadeffect. U laat een bodem (40cl) water met enkele druppels afwasmiddel achter in uw oven en start dan het hydrolyseprogramma op. Na een halfuur is het vuil losgeweekt en kan het met een spons/doek eenvoudig verwijderd worden. Dit is een zeer energiezuinige manier om uw oven te reinigen, maar u dient dit wel regelmatig te doen als u uw oven 100% proper wil houden.